logo

Onze partners

YES!Delft
Jonge ondernemers van het YES!Delft-netwerk zijn eveneens verbonden met Create4Care. Betekenisvolle zorginnovaties die het werk van verpleegkundigen makkelijker of efficiënter maken, worden bijvoorbeeld gescout in een Erasmus MC/YES!Delft programma. Daarbij worden verpleegkundigen gekoppeld aan deze startende ondernemers, zodat zij met de feedback van de zorgprofessionals nog een verbeterslag kunnen maken. Een select aantal uitverkoren startups mag vervolgens hun product in het Erasmus MC testen waarbij ze door verpleegkundigen begeleid worden.

Partners binnen het Erasmus MC
Technology Transfer Office
Het Technology Transfer Office (TTO) is een afdeling van Erasmus MC, die marktkansen evalueert en mogelijkheden zoekt om de resultaten van onderzoek over te dragen aan partijen die ze verder kunnen ontwikkelen tot producten of diensten met impact op de gezondheidszorg of de maatschappij. Dit is mogelijk door licentiëring of vermarkting, het oprichten van een spin-off of startup of door het vinden van financiering om het onderzoeksresultaat verder te brengen en zo de eerdergenoemde opties mogelijk te maken.

TTO helpt daarnaast het intellectueel eigendom van Erasmus MC-medewerkers te beschermen, helpt onderzoekers met het vinden van investeerders en voert onderhandelingen met commerciële partijen. Door nauw samen te werken met Rotterdam Square, Convergence, UNIIQ en MedTech heeft TTO een groot intern en extern netwerk dat samenwerkingen voor innovaties genereert en het proces van technology transfer versnelt. Samen met Create4Care probeert TTO de innovaties van Create4Care naar de markt te brengen, zodat meerdere zorginstellingen hiervan gebruik kunnen maken.

Ben je een medewerker van Erasmus MC die aan een uitvinding werkt en met TTO wil praten over het openbaar maken van de uitvinding, patenteren of commercialiseren? Of heb je algemene vragen over tech transfer, kom langs in Ee-310 (derde etage faculteitsgebouw tegenover de koffiecorner) of stuur ons een e-mail: tto@erasmusmc.nl.

Ben je een bedrijf dat geïnteresseerd is in een van de producten die door Create4Care is ontwikkeld? Neem dan ook contact op met t.singowikromo@erasmusmc.nl
Je kunt ook even kijken naar ons mooie introductiefilmpje

Experimentele Medische Instrumentatie
Experimentele Medische Instrumentatie (EMI) is een afdeling binnen het Erasmus MC. EMI ontwikkelt medisch wetenschappelijke en zorgtechnologische producten die niet op de markt te verkrijgen zijn. Dit kunnen instrumenten, apparatuur, onderzoeks- en meetopstellingen, 3D-modellen en (prototypes van) medische hulpmiddelen zijn. Dit doen zij voor medisch-wetenschappelijk onderzoekers, zorgprofessionals en medische technostarters zowel binnen als buiten het Erasmus MC. EMI heeft expertises op het gebied van design en engineering, prototyping, 3D-printen, fijn- en micromechanica, elektronica, (fiber)optica. EMI heeft uitgebreide faciliteiten waaronder een ontwerpstudio met 3D-CAD software, een instrumentmakerij met o.a. CNC-frees- en draaimachines, verschillende professionele 3D-printers, een lasersnijder en faciliteiten voor elektronica en optica.

Vanaf het begin af aan is EMI betrokken bij Create4Care en hebben zij geholpen bij het opzetten en inrichten van de Create4Care-studio. Tijdens het ontwerpproces en gedurende het vervaardigen van prototypes/testmodellen ondersteunt EMI de studenten en ontwerpers van Create4Care. EMI is daarom ook betrokken bij vele projecten en producten van Create4Care, zoals bijvoorbeeld het Flush-Ei, Nutripress, Doppenwipper en de Luierstans. Een aantal van de door Create4Care geïmplementeerde producten, worden in huis vervaardigd door EMI in de eigen instrumentmakerij.